Daniel Sazonov

Kokoomusnuorten toimintatavoista ja Markus Vierumäen vastuusta

Kun reilun puoli vuotta sitten lähdin puheenjohtajakisaan suurimpina kimmokkeina oli Kokoomusnuorissa vallitsevan epäterveen järjestökulttuurin muuttaminen. Merike Mauring toi konkreettisen tapauksen kautta esiin ne käsittämättömät ja pöyristyttävät menettelytavat, jotka KNL:ssä ovat vallinneet vuosikausia – enemmän tai vähemmän näkyvästi.

Asiasta kuultuani olin yhteydessä Merike Mauringiin ja kerroin tuomitsevani Markus Vierumäen toiminnan sellaisena, joka ei missään nimessä kuulu KNL:n toimintakulttuuriin. Toivoin myös, että olisimme voineet käsitellä asiaa vielä keskenämme, mutta ymmärsin ja ymmärrän hyvin, mikä tärkeä merkitys asian julkisella käsittelyllä on. Teinkin pyynnön esittäessäni arviointivirheen ja pyydän sitä Merikeltä anteeksi.

Nämä ovat juuri niitä tapoja, joilla järjestökulttuuri muuttuu: avoin ja rehellinen keskustelu. Tämän ovat osoittaneet myös Merike Mauringin avauksen jälkeen tulleet toimintakulttuurin epäterveitä piirteitä esiin tuovat ulostulot ja yhteydenotot. Työ näiden laaja-alaiseksi kitkemiseksi on aloitettava heti.

Viimekädessä liittokokous valitsee varapuheenjohtajat, eikä puheenjohtaja voi toimia tuomarina yli liittokokouksen.

Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että tämän kaltaisen toiminnan on aiheutettava myös välittömiä seurauksia. Myös istuva puheenjohtaja Susanna Koski on ehdottanut Markus Vierumäen määräaikaista poisjäämistä tehtävistään. Olen keskustellut asiasta sekä istuvan puheenjohtajan että Markus Vierumäen kanssa. Markus Vierumäki jättäytyy pois varapuheenjohtajan tehtävien hoitamisesta kolmen kuukauden määräajaksi. Markus Vierumäen poisjäämisen ajan vastuut jaetaan liittohallituksen jäsenten kesken.

Kokoonnumme liittojohdon, piirijohdon ja toimihenkilöiden kanssa starttiviikonloppuun tammikuun puolessa välissä. Siellä tulemme käymään läpi ne epäterveet toimintatavat, jotka järjestössämme vallitsevat ja käynnistämme työn niiden kitkemiseksi. Kenenkään – ei Merike Mauringin – eikä yhdenkään muun Kokoomustoimijan tule kohdata uhkailua tai muuta epäasiallista käytöstä. Kuten olen tätä asiaa käsitelleissä kommenteissa aiemmin todennut, on jokaisen Kokoomusnuorissa toimivan sitouduttava asiallisiin toimintatapoihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ymmärtääkseni asian piti olla jo kertaalleen kunnossa ja käsitelty? Ei vaan ilmeisesti ollut?

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Hyvä mediasuhteidenhallinta, Daniel. Onneksi olkoon. Juuri näin pitäsis toimia! Hyvää johtaja ei pelkää virheitä vaan tekee päätöksiä , joiden pohjalta tehdään muutoksia tarvittaessaan. Huono johtaja on sellainen , joka ei tee päätöksiä kuin reaktiivisesti virheiden pelossa. Daniel on hoitannut tilanteen mallikkaasti. Olen aina sanonutkin, että nuorissa on muutoksen voimaa, koska he eivät ole sidoksissa kartellitoimintojen, sosiaalialojen ja eläkerahastojen harjoittamaan vaimentamisen kulttuuriin niin vahvasti.

Kirjoitin johtajuudesta itsekin käyttäen Orpoa esimerkkinä tässä

https://sibilpolitical.wordpress.com/2015/11/27/on...

Toimituksen poiminnat