Daniel Sazonov

Ehdolle eduskuntaan 2019

Aika lailla tasan neljä vuotta sitten hyppäsin politiikan syvään päähän. Silloin minut nimettiin ensimmäistä kertaa ehdolle valtakunnallisiin vaaleihin – Helsingin Kokoomuksen nuorimmaksi eduskuntavaaliehdokkaaksi. Luonnollinen jatko Lukiolaisten Liitossa, opiskelijakunnassa ja partiossa toimimiselle, ajattelivat monet. 

Itselleni tuo neljän vuoden takainen valinta ja luottamuksenosoitus oli paljon suurempi juttu. Kornia, ajattelee ehkä kyynikko, mutta: minulle kansanedustajuus on tehtävistä hienoin ja vastuullisin. Eduskunta tekee joka päivä kansanvaltamme todeksi. Sen arvo korostuu entisestään ajassa, jossa demokratiaa, oikeusvaltiota ja avointa yhteiskuntaa haastetaan. Uskon, että politiikka - ja nimenomaan puoluepolitiikka - on edelleen vaikuttavin, vakain ja kestävin tapa muuttaa maailmaa.

Neljä vuotta on muuttanut minussa paljon. Se on tuonut kokemusta, osaamista ja näkemykseen syvyyttä. Sinä aikana olen päässyt tekemään töitä valtakunnanpolitiikan ytimessä: toimimaan kokoomuksen puoluehallituksessa ja ministerin erityisavustajana, osallistumaan ministeriryhmän ja eduskuntaryhmän työhön, päättämään hallituskysymyksistä ja ministerivalinnoista. Olen ollut mukana valmistelemassa lakeja ja neuvottelemassa valtion budjetista. Puolitoista vuotta sitten sain myös helsinkiläisiltä luottamuksen toimia valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä - rakentaa askel askeleelta Helsingistä aitoa eurooppalaista metropolia. 

Neljässä vuodessa myös Suomi on muuttunut. Nykyinen hallitus on tehnyt hyvää tulosta talouden ja työllisyyden saralla, mutta kunnianhimon taso ei vielä riitä. Hallituksen kokoonpanon takia on jouduttu keskittymään toissijaisiin - välillä jopa vääriin! - asioihin. Nytkin keskustelemme maatalouden tukipaketeista, hallinnon rakenteista, aluepolitiikasta ja ulkoministerin aborttikannoista, kun meidän pitäisi puhua työn murroksesta, kaupungistumisesta, ilmastonmuutoksesta, globaalin keskinäisriippuvuuden kasvusta ja länsimaisen avoimen demokratian puolustamisesta. 

Tiedän, että Suomi pystyy parempaan. Meidän pitää tehdä paljon rohkeampaa ja edistyksellisempää politiikkaa; keskittyä ja panostaa niihin kysymyksiin, jotka ovat tulevaisuuden kannalta ratkaisevimpia. 

Tekemiseen tarvitaan uusia kansanedustajia. Minusta hyvältä kansanedustajalta vaaditaan kolmea asiaa: 

1) Kirkas visio siitä, millaisten arvojen pohjalta ja millaisten asioiden eteen haluaa tehdä töitä. 

2) Kykyä tehdä tavoitteista totta. 

3) Yhteiskunnallista herkkyyttä ja taitoa asettua erilaisten ihmisten asemaan.

Neljän kuluneen vuoden ansiosta uskallan sanoa tämän: tiedän, että minulta löytyy tasapainoisesti näitä kaikkia kolmea. Ennen kaikkea minulta löytyy tahtoa, sitkeyttä ja halua tehdä kaikkeni rohkeamman ja edistyksellisemmän Suomen edestä. Siksi olen tänään lähtenyt tosissani tavoittelemaan kansanedustajan paikkaa ensi kevään eduskuntavaaleissa. Se on tavoite ja urakka, johon tarvitsen ja pyydän apua. Tule mukaan tukijaksi ja tekijäksi laittamalla minulle viestiä tai ilmoittautumalla mukaan verkkosivujen kautta: danielsazonov.fi

Työ alkaa nyt!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset