Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n ja Suomen talouspolitiikka

Voi meitä polosen poikia

Suomi on jo vuosikaudet siirtynyt säännöillä ohjattuun yhteiskuntaan, myös yrittäminen on eriskummalisilla lakipykälillä kuorrutettua pykäläviidakkoa. Kun yrittämiseen sitten vielä liitetään markkinatalouden viidakon lait ja ay liikkeen lakkoherkkyys on yrittäjät enemmän kuin kusessa.

Olemme siirtyneet holhousyhteiskuntaan, yrittäjät holhotaan erinäisillä passeilla, on joka alalle soveltuva passikäytäntö. Hygieniapassi, tiekortti, tulityökortti jne…

Yrittäjä raapustaa erilaisia ilmoituksia ja antaa raportteja muun työnsä ohella pilvin pimein ja kaikki veloituksetta.

Deutsche Bank huhujen keskellä

Deutsche Bankin viime vuoden tulos oli noin seitsemän miljardia euroa tappiolla. Miten ihmeessä yksi yritys voi tehdä niin paljon tappiota vuodessa, ja silti jatkaa toimintaansa? Yritän kirjoituksessa valaista hieman Deutsche Bankin tilannetta.

Britannian EU-eron myötä myös Suomen puolustus tulee heikkenemään

Iso-Britannian EU-erokansanäänestys 23.6.2016 muuttaa kaiken muun ohella Euroopan puolustuksen asetelmaa. Naton painoarvo tulee kasvamaan Euroopan puolustuksen selkärankana, EU:n merkitys Lissabonin sopimukseen kirjattuine keskinäisen avunannon lausekkeineen tulee entisestäänkin vähenemään.

Venäjän kaupalla ei ole enää Suomelle suurta merkitystä

Tulli julkaisi Uljas-tietopalvelussa 29.1.2016 Suomen viime vuoden tammikuun ja marraskuun väliset kauppatilastot. Nuo tilastot ovat mielenkiitoista luettavaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä