Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-talous

Suomi on vauhdilla menossa kohti nousukautta

Lounais-Suomesta alkanut talouskasvu antaa vauhtia koko Suomelle. Positiiviset ongelmat ovatkin nyt päällimmäisenä, osaavia työntekijöitä, asuntoja työnperässä muuttajille jne.

EU:n kirjanpitokikkailu

Pikku-Mustan yliopiston kahvilakeskustelut saivat välillä erikoisia piirteitä, kun keskustelijoiden maailmankuvat erosivat toisistaan liikaa. Välillä niistä tuli suorastaan väittelyitä, mutta tutkijat olivat jo niin rutinoituneita keskustelijoita, että yleensä suorat konfliktit vältettiin. Salaliittoteoreetikon ja kansantaloustieteilijän keskustelukin käytiin yllättävän hyvässä hengessä.

- Minä olen miettinyt noita EU:n maataloustukien maksamisen lykkäämisiä, salaliittoteoreetikko sanoi.

- Mitä niistä? kansantaloustieteilijä kysyi.

Suomi-vene vesille

Suomi tarvitsee vientituotteita selluloosan ja laivojen lisäksi. Uutta teollisuutta luodaan tutkimuksen ja tuotekehityksen kautta. Markkinointiin liittyvää osaamista voidaan hankkia vaikka ulkomailta. Eläkeläistenkin parista kannattaisi houkutella vielä osaavaa väkeä vientiteollisuuden palkkalistoille.

Maahanmuuttajan ei tarvitse osata suomea

Perussuomalainen maahanmuuttokriittinen siipi yrittää parhaansa, jotta maahanmuutosta tulisi relevantti teema kevään eduskuntavaaleihin. Ei siinä mitään. Saa Suomea yrittää viedä viime vuosisadalle yhtä paljon kuin saa olla äänestämättä tätä taloudellisestikin pöljää ideaa.

Se kuitenkin harmittaa, että useat muutkin merkittävät puoleet ovat lähes yhtä pihalla. Maailma muuttuu ympärillä - paljolti juuri teknologisen kehityksen myötä-, mutta yhä ollaan jumissa nykyiseen, ja samalla pelottavan sokeita kaikkeen tulevaan, eli ihan kohta todelliseen.

Kumman leirin valitset?

Kevään vaalit tulevat olemaan niin sanotut blokkivaalit. Leirejä on kaksi: Perussuomalaiset ja muut puolueet. Millä perusteella? Siksi, koska puoluekentässä on (jälleen) se tilanne, että perussuomalaiset asettuvat eri leiriin kaikista muista puolueista suhtautumisessaan EU:n tukipaketteihin ja jäsenmaksuihin.

Miksi emme voi äänestää EKP:n johtoa EU:n laajuisin vaalein?

Nykyinen deflaatio ja euroalueen työttömyys olisi käännettävä aktiivisella raha- ja finanssipolitiikalla. EKP:stä pitää tehdä koko EU:n kansan äänestämä poliittinen elin, jolla on mandaatti rahoittaa EU-aluetta ilman velanottoa. Näin koko EU-alueen velkaongelmat voidaan jossain aikataulussa ratkaista, ja deflaatio sekä tulevat lamat estää.

 

Toimikaa.

EUROOPPA - TULEVA HALPATYÖALUE?

Lieneekö syvemmin EU- johdon piirissä päivittäisten ongelmien ja vallanhuipulla pysymisen rasittamina ymmärretty omaa vaalikautta huomattavasti kauempana tulevaisuudessa siintelevää Euroopan tulevaisuutta.

Tänään paremmin kuin huomenna

 

Tänä itsenäisyyden muistopäivänä ja EU:n 20 jäsenyysvuoden jälkeen teen yhteenvedon siitä, miltä näyttää, missä mennään.

Kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin, monet pelkäsivät jäsenyyden vähentävän Suomen täysivaltaisuutta omissa asioissaan.

Suuri osa niistä peloista on toteutunut ikävällä tavalla.

EU:n liittovaltioituminen, joka perustuu ylikansalliseen päätöksentekoon maiden väkiluvun perusteella, syö jäsenmaiden kansanvaltaa eli demokratiaa ja murentaa niiden itsenäisyyttä.

EU vei oman ulkopolitiikan

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä