Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Eriarvoisuuden lisääntyminen

Be best

Donald Trumpin puoliso Melania Trump on suunnannut Yhdysvaltain ensimmäisenä naisena päähuomionsa lapsiin kohdistuvaan Be best -kampanjaan (ks. linkki).  Tuon kampanjan tarkoitukset voivat sinänsä olla ihan hyvää tarkoittavia, mutta ennen pitkää lapsia hyväkseen käyttävä kilpailu paremmuudesta voi saada myös hyvin perverssejä ulottuvuuksia geeniteknologian nopean kehittymisen ja valtaan nousseiden vääristyneiden arvojen seurauksena.

Juha Sipilä, useimmiten asiat ovat sitä miltä näyttävät

Pääministeri Sipilä vaikuttaa nousseen vielä yhden tason korkeammalle tekopyhyydessään ja ylimielisyydessään uhriutuessaan Ylen ykkösaamussa. Sipilän kehumissa kipeissä päätöksissä on yksi yhteinen piirre: ne kohdistuvat eniten puolustuskyvyttömiin vähäosaisiin ja tekevät sitä kipeää lähinnä heille. Talkoisiin osallistujat hänen keinovalikoimassaan ovat löytyneet täysin muualta kuin omista etupiireistä ja hyväveliverkostosta.

Panem et circenses - leipää ja sirkushuveja

Näin totesi Juvenalis antiikin Roomassa kuvaten keinoja johtaa kansan huomio merkityksettömiin mutta viihdyttäviin seikkoihin etenkin vaikeiden poliittisten päätösten valmistelu- ja toteutushetkellä. Suomessa tähän tarkoitukseen nyt ja aina kelpaa alkoholi.

Koulutuksen oikeistolainen, musta historia ja nykypäivä

Eilen olivat Jyväskylän norssin 100- ja lyskan entisten oppilaitten 70-v-juhlat.  Koulujen lahtariperinne kirkastui tähän päivään ulottuvaksi.

 

Pikkumainen Jyväskylä kehitettiin 1800-luvulla suomenkielisen oppi- ja kirjasivistyksen tukikohdaksi. Lyseo, tyttölyseo ja opettajaseminaari vetivät nuoria puoleensa kuin kukkapehko pölyttäjiä.

 

Seitsemän kuolemansyntiä työelämässä - ahneus

Ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo

 

Ahneus ilmiönä on lähes yhtä vastenmielistä kuin kateus. Puhdas ahneus on helppo huomata ja tuomitakin, mutta mutkikkaaksi homman tekee se, että on vaikea sanoa mikä on ahneutta ja mikä on kohtuullista.

 

Onko työnantaja ahne vai kohtuullinen halutessaan minun tekevän enemmän töitä ja olevan tuottavampi pienemmin palkkakustannuksin? Ja olenko minä ahne halutessani pitää kiinni siitä mitä minulle on tähänkin asti maksettu? 

 

Miesten on puolustettava naisia hallituksen hyökkäykseltä

Meitä Suomalaisia hallitaan useammalla asialla, jotka eivät ole absoluuttisia totuuksia  vaan poliittisia arvoja. Siis valintoja. Kansa on saatu uskomaan ettei ole mitään  muita vaihtoehtoja, kuin oikeisto puolueiden politiikka. Tuo politiikka kurjistaa elämää tulokäyrän alemmassa päässä ja pitää varallisuuden eliitin hallinnassa. Meidät siellä tulokäyrän yleisemmässä(eli alemmassa) päässä on saatu uskomaan, että jos emme noudata eliitin ja Oikeisto-Hallituksen meille ilmoittamia vaihtoehtoja, meidät perii hukka. Ja se on sellainen hukka, joka ei anna anteeksi.

Korvataan hyvätuloisten lapsilisät tuloverovähennyksellä

Suomessa lapsiperheet jakautuvat yhä voimakkaammin hyvä- ja huono-osaisiin. En ole varmasti ainoa, joka on huomannut, että yhä useampi pitkäaikaistyötön, työkyvytön ja/tai kouluttamaton pariskunta lisääntyy ilman vakavaa ja asianmukaista harkintaa elääksen tuilla samalla, kun lapsettomat uraihmiset polttavat itsensä loppuun toimeentulopelon ja biologisen kellon kanssa. Lastenteolle pitäisikin löytää tasapaino kotimaisen lapsiluvun kasvattamiseksi ja lapsiköyhyyden vähentämiseksi.

Suomalainen maksuton koulutusjärjestelmä on tiensä päässä

Suomalainen maksuton koulutusjärjestelmä on tiensä päässä

 

Uuden hallituksen toimet koulutuksen osalta ovat erittäin uhkaavia. Hallitus aikoo leikata koulutuksesta peräti 600 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi korkeakoulujen maksuttomuutta ollaan romuttamassa tuomalla lukukausimaksut EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä