Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Etyj-yleiskokous Helsingissä 2015

Diplomaattinen katastrofi

Kirjoitukseni US-blogissa, julkaistu 2.7.2015, liittyen Suomen Venäjälle asettamaan ETYJ-porttikieltoon:

"Jos tullaan neuvottelemaan, niin neuvottelijat päästetään maahan.

Tämä on noloa ja törkeätä.

Suomi ja ETYJ-episodin opetukset

Suomella oli käsissään valta päättää venäläisistä vieraista, mutta se luovutti sen säännöille ja muutamille (Baltian) maille. Sillä ei voittanut mitään, mutta hävisi senkin edestä. Jälkiä on korjailtu viimeksi tänään.

 

MH17:n alasampumisen vuosipäivänä

Nyt malesialaisen matkustajalentokoneen alasampumisen vuosipäivänä - ottamatta kantaa syyllisyyskysymykseen tai esitettyyn todistusaineistoon - olisi Venäjällä (Putinilla) mielestäni peiliin katsomisen paikka pikemminkin kuin tutkinnan jatkamisen kieltäminen ja perinteensä mukainen muiden syyttely omista ja liittolaistensa ETYKin peruskirjan ja ihmisyyden vastaisista rikoksistaan. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1437098676508.html

Etyj-soppa palanut pohjaan

 

ETYJ-SOPPA ON KOTIMAINEN KEITOS

 

”Venäjä kostaa Etyj-selkkauksen” (Matti Vanhanen, IL 15.7.)

 

Koko selkkaus olisi voitu välttää EU-säännösten ja Etyk:n isän presidentti Urho Kekkosen neuvon mukaisesti:

 

”Turvallisuus ei ole aidan panemista vaan oven avaamista.” (Etyk I, Helsinki 1973).

 

Nyt Suomi päinvastoin pani aidan ja sulki oven.

 

Etyj-sekoilu vahingoittaa Suomea

 

SUOMEN ETYJ-KOLHUT OLIVAT VÄLTETTÄVISSÄ

 

”Turvallisuus ei ole aidan panemista vaan oven avaamista.” (presidentti Kekkonen, Etyk I, Helsinki 1973)

 

Suomi nyt 40 vuotta myöhemmin tekee juuri päinvastoin – panee aidan ja sulkee oven - kieltämällä Venäjän parlamentin edustajikseen valitsemien kansanedustajien maahantulon äskeiseen Etyj:n parlamentaariseen 40-vuotiskokoukseen Helsinkiin.

 

Nyt mua hävettää olla suomalainen

Minä en ole ikinä äänestänyt mitään nykyisistä kolmesta hallituspuolueesta. Ne kaikki ovat hyvin kaukana minun ideologiastani (olen libertaari). Mutta kun Sipilä nimitti uuden hallituksensa, niin oletin että he toteuttaisivat joitain leikkauksia mutta muuten toteuttaisivat edes kohtuullista politiikkaa. Tämä ei ole kovin suuri haaste, koska jos nyt jotkut tyhmyydet jätetään laskuista, niin Suomen ulkopolitiikka on usein ollut kohtuullisen järkevää. Kävikin ilmi, että kolmen ässän hallitus on jättänyt rationaalisuuden ideologian alle päätöksenteossa. Ja voin selittää tästä tarkemmin.

ETYK 40 vuotta

Kesällä 1975 kotikaupungissani oli tekeillä jotain erikoista ja jännittävää, sen tajusi kymmenvuotias natiainenkin. Lehdet ja telkkari tursusivat tavallistakin enemmän Kekkosta ja toisiaan häpeilemättä pussailevia yrmeitä äijiä. Oli helppo havaita, kuka oli shown päätähti: Leonid Brezhnevin kulmakarvat ja möreä soperrus iskostuivat lähtemättömästi tajuntaan.

Venäjä pyllistää Euroopalle ja tähyää Aasiaan

Samaan aikaan kun Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj (Organization for Security and Co-operation in Europe, OSCE) Helsingissä lopetteli parlamentaarista yleiskokoustaan – johon isäntämaa Suomi esti osalta Venäjän valtuuskunnasta osallistumisen – Shanghain yhteistyöjärjestö (Shanghai Cooperation Organization, SCO), Brics-maat ja Euraasian talousunioni (Eurasian Economic Union, EAEU) aloittelivat Uralin alueella Ufassa omaa huippukokoustaan, jota isännöi Venäjä.

Kreikan ja Venäjän kriisit

“The Tao that can be spoken is not the eternal Tao
The name that can be named is not the eternal name”

- Tao Te Ching, 400 Eaa
 

Palasin juuri keskieuroopasta parin viikon lomalta. Lukiessani siellä uutisia tulin vihaiseksi siitä idiotismista mikä nykyjärjestelmässämme tuottaa yhteiset päätökset.

 

Kreikan kriisissä keskeisenä argumenttina on ollut, että on väärin jättää velat maksamatta (Mistä olen samaa mieltä).

 

"Venäläisten ulosjättö oli virhe". Yllätyitkö Sauli?

Näin sanoo eläkkeellä oleva halintoneuvos Lauri Tarasti päivän lehdessä. Hän kyllä tarkoittaa EU,n teknistä virhettä, kun ei muistettu Helsingin Etyj-yleiskokousta matkustuskieltopäätöstä tehdessä.

Totta Mooses se oli törppö virhe kaiken kaikkiaan jättää venäläiset kutsumatta!

Me tunnollinen EU,kansa emme muista missä asumme. Olisipa  syytä ottaa Suomen kartta esiin ja katsoa kuka tuossa vieressä asuu.

Taas vanha viisaus, turvallista pitää ystävät läheltä, viholliset kaukaa.

Etyj perustettiin kansoja yhdistäväksi rauhanrakentajaksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä