Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroryhmä

Euromaat suunnittelevat ensimmäisen kerran Kreikan maksukyvyttömyyttä

Euroryhmä on valmistellut Bratislavassa kaksoisskenaarion Kreikan tilanteesta.

Skenaario 1: Kreikan hallitus saa launtaihin saakka aikaa esittää konkreettisia uudistussuunnitelmia, jotka tyydyttävät rahoittajia.

Skenaario 2: Jos rahoittajat ja Kreikka eivät pääse sopimukseen, Kreikasta tulee maksukyvytön.

Kreikan "idealista"

Tänään on kirjoitettu Kreikan talousuudistuksista niin Suomessa kuin Saksassakin. Kreikan uusimmista esityksistä, jonka sen hallitus toimitti viime perjantaina. Mutta esitykset eivät vakuuttaneet euroryhmää. Se piti esitystä ainoastaan "idealistana" ilman mitään konkretiaa. Kreikan rahat uhkaavat loppua kolmen viikon päästä, ellei se saa rahoitukselleen jatkoa.

Kreikka on käynyt keskusteluja rahoittajien kanssa viikonloppuna. Nyt maalta toivotaan lisätietoja ja konkretiaa "idealistaansa".  Ja asian olisi syytä olla paremmin valmisteltu.

Kuin raivo härkä

Suomalaisena Ateenassa eläminen on jakomielistä hommaa. Mistään ei voi olla itsensä kanssa samaa mieltä eikä ajatella loogisesti. Yhtäältä ja sitten taas toisaalta. Ja tämä samanlainen jakomielisyys tuntuu vaivaavan myös eurooppalaisia poliitikkoja – se on yksiselitteisesti vaarallista.

Eurovaalivoitosta lisäpainoa Kataisen EU-salkulle

Jyrki Katainen siirtyy elämässään ja yhteisten asioiden hoitamisessa eteenpäin, seuraavaan vaiheeseen. Hyvä niin.

Kokoomuksen onnistuminen toukokuun eurovaaleissa edistäisi todennäköisesti Suomen ja Kataisen toiveita saada mahdollisimman painava EU-salkku, kenties jopa kaksi salkkua!

Katainen on näet kymmenen puoluejohtavuotensa jälkeen erittäin tunnettu ja suosittu henkilö europarlamentin suurimmassa poliittisessa ryhmässä, EPP:ssä, johon kokoomus kuuluu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä