Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Hävittäjä

Tuhon vai rauhan hävittäjät?

Olin eilen Kaivopuiston ilmailunäytöksessä. Temput olivat näyttäviä, äänet mahtipontisia ja taivas kirkas tuhansille katsojille. Monet ihastelivat lapsista vanhuksiin komeita kuvioita, joita erilaiset koneet piirsivät taivaalle.  Palatessani kotiin avasin Facebookin ja totesin, että kaikki eivät nähneet näytöstä samoin silmin kuin minä.

Venäjän hävittäjissä ei ole transpondereita, joten niitä ei voi laittaa päälle?

Viron Postimees lehti kertoo tänään, että Venjän sotilaskoneissa ei ole, eikä ole ollut, transpondereita, joilla koneet voisi tunnistaa. Eli hävittäjissä ja muissa sotakäyttöön tarkoitetuissa lentokoneissa ei ole transpondereita, jotka voisivat ilmaista siviililentokoneille niiden sijainnin ja ne voisi tunnistaa. Eli transpondereita ei voi kytkeä päälle, koska niitä ei ole.

Epäluottamuksen hävittäjät

Meidän poliittinen asemamme on pysyvästi määrätty, muistutti tasan 60 vuotta sitten tasavallan presidentiksi valittu Urho Kekkonen usein. Suurvallan naapurissa elämisestä kummunnut ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei ollut inhorealismia eikä ideologiaa, vaan tosiasioihin pohjaavaa luottamuksen rakentamista. Hyvä naapuruus vaatii paljon, mutta työ on vaivan väärti.

Yhdysvaltalaisten hävittäjien on määrä saapua harjoittelemaan Suomeen toukokuussa. Amerikkalaiset F-15-koneet osallistuvat kahdenväliseen harjoitustoimintaan Suomen ilmavoimien Hornet-kaluston kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä