Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Henkilötietolaki

TEKOÄLY HOI, ÄLÄ JÄTÄ!

Tekoälyn tulemisesta on viime aikoina keskustelu julkisuudessa, ainakin Yle Kioskin järjestämässä puoluejohtajapaneelissa. Jännää ja kuvaavaa on, että keskustelua käytiin Espoossa vuosina 2012 – 2016 järjestetyn tekoälykokeilun avaamien uusien näköalojen pohjalta. Espoon kokeilun piirissä oli yli puoli miljoonaa ihmistä ja 37 miljoonaa asiakaskontaktia. Kun kuulin viime kesänä tuosta kokeilusta, hälytyskelloni alkoi soimaan. Pyysin tietosuojavaltuutettua selvittämään, että onko ko. kokeilussa mahdollisesti rikottu henkilötietolakia ja EU:n tietosuoja-asetusta.

Jehovan todistajien uutisvuosi 2018 oli vilkas

Uutisvuosi 2018 oli melko vilkas Jehovan todistajien järjestössä. Järjestön kannalta negatiivisten uutisten määrä ylitti selvästi positiivisten uutisten määrän sekä Suomessa että muualla.

Tasa-arvoinen avioliittolaki henkilötietolain näkökulmasta

Sanonpa nyt muutaman sanasen tasa-arvoisesta avioliittolaista, lähinnä henkilötietolain näkökulmasta, kun siihen sattumalta olen työssä joutunut tutustumaan.

Moni tasa-arvoisen avioliiton vastustaja sanoo, että "miksi rekisteröity parisuhde ei riitä?". Käytännössä ongelma henkilötietolain kannalta tulee siinä, että monessa lomakkeessa kysytään siviilisäätyä: oletko naimaton, naimisissa, rekisteröidyssä parisuhteessa, eronnut vai leski?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä