Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Hoitajapula

Ratkaisuehdotus - miten saada lisää sairaanhoitajia?

Hallituksen päättämä lakisääteinen 0.7 hoitajan mitoitus potilasta kohden vaatii jo yksistäänkin noin 4000 hoitajaa lisää Suomeen. Kun tähän lisätään vielä väestön vanheneminen sekä se, että suuri osa nykyisistä sairaanhoitajista on jäämässä eläkkeelle lähivuosina, voimme puhua jopa massiivisesta tai katastrofaalisesta hoitajapulasta.

Hallituspuolueet pettivät tärkeimmän vaalilupauksensa

Ennen eduskuntavaaleja valtaosa puolueista kilpaa lupasivat kirjata vaalien jälkeen hoitajamitoituksen 0,7 lakiin. Kuinkas sitten kävikään?

Jep, hallitusohjelmaan se kirjattiin, mutta siirtymäajalla ja ilman riittävää rahoitusta, joten lupaus ei toteudu. Ylen toimittajan analyysi hallitusohjelmasta on karmivaa luettavaa kaikkinensa ikäihmisten tulevaisuuden kannalta.

Rinne, entä vanhustenhoito?

Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa rahaa oltaisiin laittamassa miljardeja kolmeen ratahankkeeseen. Mitään ei sen sijaan ole kuulunut vanhustenhoitoon lisäsatsauksista!

Vaalien alla kaikki puolueet lupasivat laittaa vanhustenhoidon kuntoon. Vain Orpo empi hoitajamitoituksen kirjaamisen suhteen lakiin. Mutta Orpohan ei ole nyt jarrumiehenä hallitusneuvotteluissa. Eli nyt kaiken järjen mukaan pitäisi hoitajamitoitus 0,7 ilmestyä lakiin.

Arjen turvallisuus taattava kaikille

Pyrin eduskuntaaan, koska mielestäni Suomessa on edelleen monia epäkohtia, jotka kaipaavat korjausta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä