Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Keskustan puoluekokous

Väyrynen Iltalehdelle: "Keskusta hylkäsi minut ja ideani"

Väyrysen uusimmat haaveet vaikuttaa Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajana Keskustan politiikkaan kaatuivat eilen, kun puoluevaltuusto kokouksessaan ei lähtenyt muuttamaan  Keskustan sääntöjä oman puheenjohtajansa valinnasta.

Sunnuntaiaamuna Iltalehden tavoittama Väyrynen oli kovasti pettyneen oloinen. En tiedä mitä sanoisin, Väyrynen totesi. Väyrysen mukaan Keskustalla ei ollut poliittista tahtoa tähän uudistukseen ja tämä oli ratkaiseva askel Keskustalta. Väyrynen tuntee tulleensa hylätyksi.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804222200894798_pi.shtml

Hyytyikö Väyrysen uho?

Paavo Väyrynen ilmoitti presidentinvaalien jälkeen, että hän haluaa antaa Keskustalle vielä mahdollisuuden. Hän ilmoitti pyrkivänsä Keskustan puheenjohtajaksi Keskustan puoluekokouksessa kesäkuussa. Keskustan sisällä on ollut myös halukkuutta muuttaa puolueen sääntöjä Väyrysen ehdokkuuden estämiseksi. Väyrynenhän on omien sanojensa mukaan sekä Keskustan että itse perustamansa Kansalaispuolueen jäsen. Kuitenkin Keskustan säännöt yksiselittäisesti kieltävät jäseniltään muun puolueen kuin Keskustan jäsenyyden.

Väyrysen blogin selkoluentaa ja muutamia ajatuksia siitä

Paavo Väyrynen kertoo omassa blogissaan http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251753-meneillaan-on-laiton-kaappausyritys oman näkökulmansa viikonlopun väyrysdraamaan. On erinomaisen hyvä, että hän niinkin pitkälle kertoo ihan itse omasta tilienkäytöstään - näin meidän muiden entisten ja/tai nykyisten hallituksen jäsenten ei tarvitse.

Uutispommi: Keskusta myöntää: Paavo Väyrynen on oikeassa.

Keskustan puoluesihteeri Ovaska pudotti varsinaisen uutispommin Radio Suomen Tampereen aamulähetyksessä (Yle uutiset). Ovaska sanoi, että lopullisen päätöksen Paavo Väyrysen vaalikelpoisuudesta tekee kesällä Keskustan puoluekokouksen menettelytapavaliokunta.

Keskustan puoluekokous Seinäjoella

Keskustan puoluekokous Seinäjoella pidettiin viime viikonloppuna. Järjestyksessä tämä oli jo 76. sääntömääräinen Maalaisliitto/Keskustan puoluekokous kansanliikkeemme historian aikana.

Keskustassa puoluekokous on järjestödemokratian voimannäytös. Jokainen pienikin osasto voi lähettää edustajansa kokoukseen. Virallisia kokousedustajia meillä oli tällä kertaa 2182 ja lisäksi muita kokousedustajiakin lähemmäs puolitoistatuhatta.

Pääministeripuolueen johto vaihtuu Seinäjoella

Monen keskustalaisen tie vie tänä viikonloppuna Seinäjoella, jossa asiakysymysten lisäksi valitaan Keskustan johtohenkilöt. Vaikka Juha Sipilä jatkaakin puoluejohtajana, menee muu puoluejohto täysin uusiksi. Nykyisestä puoluejohdosta Sipilän lisäksi jatkokautta hakee vain Juha Rehula. Paikalle odotetaan noin 4 000 seuraajaa, joista noin kaksi kolmasosaa on virallisia edustajia.

Keskustan puoluekokouksen puheenjohtajiston vaalit

Keskustan puoluekokous Seinäjoella lähestyy. Puoluekokouksessa käsitellään paljon tärkeitä asioita ja se on keskustaväelle myös tärkeä hengennostatustapahtuma.

Puheenjohtaja pysyy samana, niinpä erityinen mielenkiinto kohdistuu varapuheenjohtajavaaliin. Puoluejohto on joukkue, joten varapuheenjohtajilla on Keskustassa hyvin tärkeä rooli. Keskusta on kansanliike. Sen johdossa on oltava leveä kärki, joka edustaa kattavasti puoluekenttämme monimuotoisuutta.

Lisää nimiä keskustan puoluesihteerikisaan!

Keskustan puoluesihteerin saappaisiin astuvalla on edessään laaja työnsarka. Ensi vuonna käydään kuntavaalit ja vuonna 2018 edessä olevat presidentinvaalit näyttävät häämöttävän lähempänä kuin ovatkaan. Uusiin maakuntavaaleihinkin on valmistauduttava hyvissä ajoin.

Puoluekokous - astinlauta kotipesän vaikuttavuusloikkaan

Jokaisen aatteen ja jokaisen menestyksekkään kansanliikkeen tulee uudistua ja elää ajassa. Suomen Keskusta on kautta historiansa ollut maltillinen ja yhteiskunnallisia ristiriitoja sovitteleva poliittinen voima, jonka aate ja ajatusmaailma on syntynyt suomalaisten tarpeista. Maailma ympärillämme muuttuu kiihtyvällä vauhdilla ja nyt erityisesti on tarpeen kysyä, mitä suomalaiset tarvitsevat?

Timo Laaninen siirtymässä Väyrysen leiriin?

Suomen Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ei ilmoituksensa mukaan ole käytettävissä ensi kesän puoluekokouksessa puoluesihteerin tehtävävaaliin. Onko Timo Laaninen siirtymässä Paavo Väyrysen perustettavaan puolueeseen? Jokin yhteys asiaoilla varmasti on, koska Timo Laaninen sai lähteä hyvästä toiminnastaan huolimatta jo kuuden vuoden jälkeen. 

Ensimmäinen ja toinen vuosi meni Timolta hommaa opetellessa, toinen ja kolmas vuosi Sipilää opettaessa ja nyt kun puolue on pääministeripuolue, hän yllättäen päättääkin heittää pyyhekeen kehään. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä