Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Meksikon muuri

Muuri toimii aina. Paitsi että ei toimi.

“Muuri toimii aina.”  Donald Trumpin vastaansanomaton perustelu Meksikon ja USA:n erottavasta rajamuurista. Asia, jota hän vie eteenpäin jopa hätätilan julistamisen voimin.

Trump puhui omalle kannattajajoukolle

Seuraava teksi on analyysi Trumpin eilisestä televisiopuheesta.

 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti virkakautensa ensimmäisen julkisen puheen, mikä uutisoitiin suoraan hänen työhuoneestaan. Niin kutsutut Oval Office-puheita on pääsääntöisesti pidetty erilaisten katastrofien yhteydessä, jolloin presidentti on pyrkinyt puhuttelemaan kansaa kriisitilanteessa. Ronald Reagan mm. puhui kansalle syyskuussa 1983 Neuvostoliiton ammuttua alas Korean Airlinen lennon 007 ja Bill Clinton taas kertoi kansalle Daytonin rauhansopimuksen etenemisestä.

 

Suomi-100 sai Trumpilta synttärionnittelut

# Suomen maanantai-illan 28.8. huipentumana oli televisiolähetys Washingtonista presidenttien Donald Trumpin ja Sauli Niinistön tiedotustilaisuudcsta. Etukäteen oli pohdittu, miksi Trump yleensä halusi tavata mitättömän pienen Suomen presidentin. Parhaatkaan asiantuntijat eivät osanneet vastata siihen kysymykseen.

Muurari muurasi muuria… kivestä, sähköstä ja piikkilangasta

Muurari muurasi muuria… kivestä, sähköstä ja piikkilangasta

Berliinin muurin murtuminen 1989 ei lopettanut maailmasta muureja eikä muurinrakentajia; The Economist kartoitti jo rakennetut ja suunnitteilla olevat muurit ja raja-aidat.

*

EUROOPALLA on piakkoin kansallisilla rajoilleen enemmän fyysisiä esteitä – muureja ja aitoja – kuin konsanaan kylmän sodan aikana.

Trumpin teot hyvässä ja pahassa

Trump päätti rakentaa Bushin aloittaman muurin loppuun. Siitä tuli suuri kohu, missä arviointikyky jäi monella matkan varrelle. Väärä mies toimii. Politiikka on tekoja ja niitä Trump näyttää tekevän. Maahantulokielto eräille maille nähtiin kaikkien muslimien maahantulokieltona.

 

Muuri. Tunteet hallitsevat monien asiantuntijoina esiintyvien ja toimittajien mieliä. Ihmeellisimmältä kuulosti John Morton -keskuksen johtajan sanomana se, että Trumpin muuri estäisi lintujen kulun rajan puolin ja toisin. Ehkäpä on hyvä aika opettaa ne lentämään.

Trumpin ”Meksikon muuri” on mainio ratkaisu

# Kun heräsimme 9.11.2016 uuteen aamuun, mikään ei ollut enää ennallaan. Ulko-ovi oli lumikinoksen peitossa ja maisema kuin vanhan hyvän ajan postikortti. Tällaista marraskuuta ei ole ollut miesmuistiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä