Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Naisyrittäjyys

Ovatko naisyrittäjät kiinnostuneita yrityksensä kasvusta?

Tein eMBA lopputyöni pari vuotta sitten  aiheesta "Kaupan alan naisyrittäjien kasvuhalukkuuteen vaikuttavat tekijät Pohjois-Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa.

Tämän teemapäivän kunniaksi seuraavassa lopputyöni pohdintaa siitä, miten tärkeää oman yrityksen kasvu oli haastattelemilleni  ruotsalaisille naisyrittäjille. Toisena näkökulmana on kysymys siitä, ovatko Ruotsin valtion insentiivit tai muut erityisesti naisyrittäjyyden kannusteet erilaisia tai laajempia kuin Suomessa.

Palvelusetelillä parempia palveluita

Eduskunnan puhemies Risikko pohti tänään ansiokkaasti (hs 4.9.2018) sitä, miten sote- palveluja voisi parantaa tässä ja nyt. Ja nosti esille palvelusetelien käytön yhdenvertaisten peruspalveluiden turvaamiseksi. Ajattelen täsmälleen samoin. Olen saanut kesän kuluessa vetoomuksia palveluseteleiden käytön lisäämisestä. Palautetta on tullut niin jonossa palveluja odottavilta ihmisiltä kuin pk-yrittäjiltä. Mittava sote- uudistus on vielä kesken ja se alkaa vaikuttaa ihmisten palveluihin pääsyyn viiveellä. Ihmiset toivovat toimia, jotka vaikuttaisivat nopeammin.

Yrittäminen ei saa olla sukupuolesta kiinni

Vaikka Suomen luulisi olevan tänä päivänä tasa-arvon mallimaa, ei totuus käytännössä ole näin. Naisten ja miesten asema työmarkkinoilla on yhä monin paikoin epätasa-arvoinen, mikä näkyy erityisesti naisyrittäjien arjessa.

Olen itse työskennellyt reilut kymmenen vuotta yrittäjänä ennen valintaani kansanedustajaksi ja tiedän, kuinka vaikeaa itsensä elättäminen yrittämällä voi olla. Sen lisäksi, että yrittäjältä vaaditaan usein äärimmäisen pitkää kärsivällisyyttä byrokratian kanssa, on oman työn ja yksityiselämän organisoiminen monesti ns. mahdottomuuksien taidetta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä