Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkkatulo

Asuntokuntien tulorakenteet 1997-2007-2017

Joskus kannattaa kysellä, niin saa haluamansa. Tilastokeskuksen sivuilla on tilasto Asuntokuntien ja asuntoväestön lukumäärät sekä tulot viitehenkilön iän mukaan 1995-2016. Kysyin mihin on jäänyt 2017 vuoden luvut, niin sain ne sähköpostiini. Lukuja oli pyöriteltäväksi ja niistä huomasin muutaman seikan, joiden pohjalta päädyin laskemaan juuri noitten ikäluokkien ja vuosien lukuja.

Ruotsi alentaa eläkeläisten veroja

 

Eilinen Dagens Nyheter uutisoi Ruotsissa eläkeläisten veronalennuksesta 1.1.2019 alkaen. Sosialidemokraattien johtama hallitus lupaa nostaa  miljoonan eläkeläisen perusvähennystä. Uudistus koskee eläkeläisiä, joiden vuositulot ovat haarukassa n. 20 000 - n. 114 000 euroa . Veronalennuksen kustannusvaikutus on n. 400 000  milj.euroa.

Verotus välineenä talouskriisistä selviämiseen

Verotuksesta puhutaan, samoin omaisuuden kasaantumisesta ja ostovoiman kriisistä. Hyvä että puhutaan, mutta osataanko näistä muodostaa kokonaiskuvaa. Thomas Piketty on asiallisesti nostanut esille omaisuuden ja tuloerojen kasaantumisen tuhoisat vaikutukset yhteiskuntien taloudelle, vakaudelle ja koko tulevaisuudelle. Jotta näitä tuhoja voitaisiin lieventää, verotusta tarvitaan yhä enemmän. Kun kirjoitan tämän, näen, että kasvot alkavat punottaa. Se on merkki kyvyttömyydestä ymmärtää suuria keskinäisiä riippuvaisuuksia.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä