Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Postimerkki

Päivän ilmiöistä - fobiat ja nettisotaretket

Lyhyt merkintä havainnoistani taannoin ja näinä aikoina.

Aikaisemmin näillä palstoilla olen kohdannut henkilöitä joka ilmoittavat tai antavat ymmärtää pelkäävänsä, muutamia esimerkkejä mainitakseni

- islamia

- ilmastoa

- ruotsia

- evoluutiota

Nyt olen sitten törmännyt ihmisiin jotka pelkäävät postimerkkejä.

 

Yritän löytää yhteisiä piirteitä näistä ilmiöistä, fobioista, vihasta, vastustuksesta, toiminnasta. Vaikka nyt onkin kaunis ilma ja minun pitäisi olla ulkona. Siis aivan pihalla.

Pablo Picasso, Tom of Finland ja epämukava taide

 

Kirjoitin pääsiäisenä blogimerkinnän Tom of Finlandin taiteesta ja matkasta taideilmiöksi nimellä Ulla Appelsinin postimerkki http://petranyqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166070-ulla-appelsinin-postimerkki oikaisten yleisiä virhekäsityksiä liittyen eroottiseen taiteeseen ja sen esille nostamiseen, sekä varsin seikkaperäisesti käsittelin sen tosiasian, miksi Tom of Finlandin postimerkit eivät ole pornografiaa.

Ulla Appelsinin postimerkki

 

Monitahoinen yhteisötaideteos ”Keskustelu Tom of Finlandin postimerkeistä” (2014)  laajeni eilen lähinnä missi-instituutiosta, satunnaisista kohuista, ihmissuhdekiemuroista ja talvisodasta tahkovan iltapäivälehden päätoimittajan Ulla Appelsinin kolumnilla Edistääkö vai vähentääkö paljas pylly suvaitsevaisuutta? (IS 17.4.)

Aika hieno nimi kolumnille.  Koska Appelsin ei näennäisesti itse vastaa kysymyksiinsä, vastaa niihin hänen puolestaan.

Itella homoilee!

Ti-tii-dit-tit-tit-tii! 

 

Homotaiteilija jääkäriliikettä tärkeämpi?

Postimerkeillä on vuosikymmenien aikana muistettu hyvin monenlaisia asioita ja ihmisiä. Hyvä niin, sillä merkittävät asiat ja ihmiset ansaitsevat sen arvostuksen mikä postimerkinkin kautta tulee.

Mielestäni myös seksuaaliset vähemmistöt voivat saada oman postimerkin. Silti suhtaudun varauksella homman järkevyyteen, sillä monissa maissa homoihin suhtaudutaan todella kielteisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä