Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Ranskan terrori-isku

Terrorin politiikkaa

Meidän vuosisadallamme on tapahtunut ennen eilisiä Pariisin tapahtumia monia muitakin politiikkaan merkittävästi vaikuttaneita terrori-iskuja. Maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen sodan käynnistäneet al Quaidan iskut New Yorkiin ja Washingtoniin käänsivät George W. Bushin kannatuksen alamäestä jyrkkään nousuun. Jo sitä ennen kerrostaloissa räjäytetyt pommit Venäjällä auttoivat tuolloin vielä huonosti tunnetun Vladimir Putinin ensimmäiseen vaalivoittoonsa vuoden 2000 presidentinvaaleissa.

Turvasyyntakeeton Ranska

Mitä Ranskan presidentti Francois Hollande ajaa takaa pyytäessään Lissabonin sopimuksen mukaisten EU:n turvatakuiden käyttöönottoa? 

Terrori-iskun jälkimainigeissa Hollande julisti sodan "Islamilaiselle valtiolle", Isikselle. Kyse on ensisijaisesti muiden EU:n jäsenvaltioiden sotilaallisten ja muiden tarpeellisten voimavarojen valjastamisesta Ranskan ja sen ohella myös Naton käyttöön ja hyödynnettäviksi. Sotiminen on kallista ja on mukavampaa, jos sotaseikkailujen rahoittajat löytyvät naapurista.

Kiinnostaako sinua tietää mitä tapahtui vai miksi?

Kun maailmassa tapahtuu julmuuksia, ensimmäiset kysymyksemme ovat mitä ja miten? Kuka ja mikä oli teon takana ja miten se pääsi tapahtumaan? Tiedotusvälineet täyttävät pian hätäisimpien tiedontarpeen ja asiasta alkaa syntyä tulkintoja. Haluamme ymmärtää tapahtuneen. 

Vai haluammeko oikeasti?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä