Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta SOS-hallitus

SOS-hallitus tiensä päässä?

Nyt näyttää siltä, että nykyinen SOS-hallitus ei voi jatkaa. Näin kirjoittavat Juha Sipilä ja Petteri Orpo yhtäläisissä twiiteissään.

https://yle.fi/uutiset/3-9664786

Keskustan ja Kokoomuksen eduskuntaryhmät kokoontuvat klo 19.30 illalla asiaa pohtimaan.

Pääinsinöörin haastattelutunti

Kuuntelimme juuri äsken, aurinkoisessa pohjoissäässä ja kodikkaassa kasvihuoneessamme (ulkona 1m lunta/sisällä 19 plussaa), pääministerin haastattelutuntia ja se oli riittävä syy tällaiseen, hyvinkin epämuodikkaaseen blogikirjoitukseen. Vai sanoisinko, ei-salonkikelpoiseen? Juha Sipilä pärjäsi nimittäin hyvin; itse asiassa erinomaisesti.

Suomi-laiva ja sos-hallitus

Yleisen uskomuksen mukaan lyhenne SOS tulee sanoista Save Our Souls (pelastakaa sielumme), joskus myos Save Our Ship (pelastakaa laivamme) tai Send Our Savior (lähettäkää pelastajamme). Todellisuudessa kirjainyhdistelmä SOS valittiin, koska se on tarpeeksi yksinkertainen kenen tahansa muistaa, lähettää ja tunnistaa ja se on helposti erottuva koodi, morse-aakkosilla ilmaistuna. Näin kertoo meille wikipedian tuntematon kirjoittaja. 

Orpo voi jäädä orvon torpparin osaan hallituspöydissä

# Vasta valittu Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kävi pääministeri Juha Sipilän puheilla. Hän oli sanonut edellisenä päivänä, että ministerien määrää olisi lisättävä – varsinkin Kokoomus-ministerien määrää. Nyt hän kävi esittämässä asiansa Sipilälle. Mutta Orpo joutui palaamn takaisin häntä koipien välissä. Sipilä olisi ilmeisesti sanonut, että ellei Kokoomus tyydy ministeriensä määrään, voimme kyllä ottaa demarit hallitukseen…

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä