Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Syntyvyysromahdus

Nyt on aika panostaa lapsiperheisiin

Syntyvyys on laskenut Suomessa ennätyksellisen alhaalle. Tilastokeskuksen ennakkolaskelmien mukaan Suomessa on tänä vuonna tammi-syyskuussa syntynyt vain 36 176 lasta, joka on 2000 lasta vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Suomi tarvitsee lapsimyönteisyyttä nyt enemmän kuin koskaan. Julkisessa keskustelussa alhaiselle syntyvyydelle on etsitty monenlaisia syitä. On puhuttu mm. siitä, että lapsiperhe-elämä ei enää innosta, vaan ura, harrastukset ja muut omat tarpeet menevät sitovan ja usein raskaaksi mielletyn perhe-elämän edelle.

Toistuvasti tolkutettua torsoutta

 

En lähde tässä Perussuomalaisten Kuusamon valtuustoryhmän ryhmäpuheenvuorossa enää toistamaan niitä aivan liian harvoja myönteisiä asioita, joita vuosi 2017 on tuonut kuntatalouteemme, koska valtalkoneistomme keskustan Kieku ja sen hampaaton sylikoira kokoomuksen Kaiku niitä tässäkin salissa ovat tuoneet ja tuovat jatkossakin esille aivan kyllästymispisteeseen saakka. Sen sijaan osoitan ne tapahtumaketjut, jotka on jätetty mainitsematta sen vuoksi, että ne ovat tälle kunnallisklikille erityisen epämieluisia.

Itsekehua ja kokonaisuuden kieltämistä

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä