Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Toivo

Kokonaisuudet, visio, toivo ja tarkoitus

Maailma tarvitsee kipeästi parempaa kokonaisuuksien ymmärtämistä. Ilman sitä ajattelu hukkuu yksityiskohtiin. Silloin on liian vaikeaa muodostaa selkeitä visioita tavoiteltavasta tulevaisuudesta.

Ilman visioita Suomen ja maailman ongelmat näyttävät vaikeammilta ratkaista kuin ehkä oikeasti ovatkaan. Siksi riittävän laajalla ihmisjoukolla, ainakaan länsimaissa, ei ole tarpeellista toivoa paremmasta, eikä siten tekemisellä laajempaa tarkoituksellisuuden tunnetta.

Vuosi 2019 – rohkeutta ja yksi ekologinen teko: wanha hallitus kompostiin!

Päättyvä vuosi 2018 tarjosi meille useita järkyttäviä ja pahaenteisiä uutisia maailmalla harvempien hyvien kanssa.

Myös Suomen tilanne näyttää uhkaavalta. Maassamme on virallisesti puoli miljoonaa ihmistä ilman töitä ja tilastoilta siivottuna pari sataatuhatta lisää. Valtio ottaa yhä lisää velkaa vaikka elämme nousukauden huippua ja kurittaa työttömiä aktiivimalleilla. Tehkää työttömät voltti! Samaan aikaan meitä uhkaa kansainvälinen paha lama – joka olisi monta kertaa hurjempi kuin vuoden 2008 myllerrys.

Sipilän hallitus - appelsiinit on syöty

Vaaliteeseistäni yksi tärkeimpiä

https://pt-media.org/2018/11/05/reformin-pontus-soderblom-vanhuksia-ja-s... Lukekaa ja miettikää ketä äänestätte ja toivottavasti saatte auki. Tämä on luottavissa myös PT-Mediasta.

Osaako SDP keskustella avoimesti?

 

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toteaa (Demokraatti 2.8.) ettei nyt ole puheenjohtajapelin aika: ”Puoluekokous on vasta puolen vuoden päästä”

Hämmästyttävää on, jos puheenjohtajapeli ei ole vielä alkanut. Hämmästyttävää olisi, jos joku sen toteaisi alkaneen. Hämmästyttävää olisi joskaan ei täysin mahdotontasi, jos SDPssä heräisi avoin ja kriittinen keskustelu puolueen linjasta ja myös puolueen puheenjohtajasta.

Toivottomuuden ja sisällöttömyyden politiikka

Suomen hallitus lyö toivottomuuden ja sisällöttömyyden määrissä suurimman osan menneistä hallituksista laudalta. Ensinnäkin, kaikki hallituspuolueet toteuttavat kylmää ja kovaa talouskonservatistis-thatcherilaista leikkauspolitiikkaa, jossa nähtävästi tietoisesti pyritään viemään ihmisten mahdollisuudet toivoon ja tulevaisuususkoon taloudellisesti heikkoina aikoina. Valtion ja vallanpitäjien tulisi luoda mahdollisuuksia ihmislle päästä elämissään eteenpäin sen sijaan, että ihmiset kyykytetään toivottomuuden ja lamaannuksen tilaan.

Sopiva talouskasvu, onko sitä ?

Mikä on sopiva talouskasvu, että kansantalous pysyisi tasapainossa? Olemme pitkittyneestä taantumasta huolimatta hyvinvointivaltio.Matalat korot antavat hyvän mahdollisuuden kotien perustamiseen, mutta velkaantuminen on jatkunut pitkään. Nyt kun euro haastetaan heikosta taloudesta, niin paljonko pitäisi talous kasvaa, jotta velkaantuminen pysähtyisi ja saisimme velan lyhennyksen päälle ? Tämä on hyvin merkittävä asia, vaikka talouden kasvattaminen ei ole itsetarkoitus , vaan yhteiskunnan, heikompien ja valtion kukkaron varassa elävien ihmisten ihmisarvoiseen elämään tarkoitettu asia.

Kumpi on ensin, moraali vai vapaus? "Sanan vallassa, vihan voimalla"

Sosiologian dosentti Jari Ehrnrootin kirja: "Toivon tarkoitus", vuodelta 2015.

Hän on kulkenut pitkän matkan  sen jälkeen,  kun hän vuonna 1992  julkaisi kohua herättäneen väitöskirjansa "Sanan vallassa, vihan voimalla", jossa hän kuvaa vuosisadan alun työväenaatetta.  Kirjoittajan mukaan Suomen konsensus-historiankirjoitus on tulkinnut varhaista työväenliikettä virheellisesti nähdessään siinä nykyisen kaltaista maltillista sosiaalidemokratiaa.  

Mistä lähtien maiden turvallisuuden parantuminen on ollut negatiivista?

Ylen uutisten mukaan tänään:

"Maahanmuuttovirasto on päivittänyt maalinjauksensa Somalian osalta. Selvityksen tulos on hyvin samanlainen kuin viime viikolla päivitetyssä Irak-linjauksessa. Nyt myös somalialaisten turvapaikkapäätöksissä painotetaan yksilöllistä tilannetta.

Maahanmuuttoviraston selvityksen mukaan turvallisuustilanne on parantunut edelliseen arvioon verrattuna Etelä- ja Keski-Somaliassa. Kaikkien noilta alueilta tulevien ei voida katsoa olevan henkilökohtaisessa väkivallan vaarassa."

Nyt olisi toivotalkoille tilausta

Muistan kokoomuksella olleen vaalikampanjoissaan teemana vuonna 2008 toivotalkoot. Tuolloin ei vielä näyttänyt menevän ihan näin huonosti. Tällä hetkellä Suomi elää jonkinmoisessa lamaannuksen tilassa. Hyviä uutisia maamme tilanteesta saa etsiä mediasta kissojen ja koirien kanssa. Kansasta ja mediasta on tullut suorastaan addiktoituneita epätoivoon ja huonoihin uutisiin. Talous sakkaa, työttömyys kasvaa, syrjäytyneisyys lisääntyy, Venäjä uhittelee, Kreikka vajoaa, ääriliikkeet nostavat päätään.

Ehdotus eläkeläisten syrjäytymisen ehkäisyyn

Normien purku näyttää olevan nyt vauhdissa. Hyvä! Eläkkeelle jämähtäneet kansalaiset voisivat ryhtyä toimiin, jotka aiemmin ovat vaatineet armotonta byrokratiaa.

Ikäperusteinen eläkkeelle jääminen/joutuminen ei tarkoita, että kansalainen olisi toimintakyvytön. Useimmat ovat kunnossa ja miettivät, miten täyttää aikansa, kun työelämää ei enää ole.

Tässäpä joitakin vaihtoehtoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä