Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Torjunta

Laaja turvallisuuspolitiikka ja SDP:n presidenttiehdokas Haatainen

Laaja turvallisuuspolitiikka ja SDP:n presidenttiehdokas Haatainen

*

”Haatainen taitaa olla mukana lähinnä naisteemoilla ja eteerisissä sfääreissä Tarja Halosen voittoon siivittänyttä henkeä etsien.”

(Ilkka Partanen, 17.12.2017; http://ilikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247800-vaalikonepsykedeliaa )

*

Turvallisuuspolitiikka: ”suppea sotilaallinen näkökulma”

Ilmasto ja me

Emme voi vaikuttaa säähän millään tavoin, vaikka ehkä haluaisimme. On  sopeuduttava tai etsittävä parempaa muualta, jos paikallinen ei kelpaa. Säähän vaikuttavat auringon säteily sekä maanpinnan ominaisuudet kuten vesistöt ja vuoristot.  Säähavaintoja tekee jokainen tavallaan. Ilmasto on toisen tason havaintoihin perustuva ilmiö.  Sen muutoksia emme pysty aisteillamme havaitsemaan. Tietoisuus siitä ja intohimot sen osalta ovat myös aivan toisella tasolla kuin sään kohdalla.   

Asteroidin torjunta

 

 

Suuresti arvostamaani avaruustähtitieteilijä Esko Valtaojaa on haastateltu Maata uhkaavien asteroidien uhasta:

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014081718579736_uu.shtml

 

Inha ennakkosensuuri

Eikös Suomessa ole ennakkosensuuri lailla kielletty. Miksi se on sitten sallittu tämän Puheenvuoron blogisteille?  Juuri äsken kirjoitin taas muutaman kuolemattoman piikittelyn muutamaan blogiin, ennen kuin huomasin, keltaisella varoituspohjalla oleva tekstin. Tämän blogin kommentit julkaistaan vasta kun ne on hyväksytty.

Tuo on hävytöntä, pelkurimaista ja epistä. Sitäpaitsi se on ehdottomasti väärin Puheenvuoron kiinnostavuutta ajatellen, sillä jokainen tajuaa, että näin menetetään ne mehukkaimmat ja pisteliäimmät vastaukset.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä