Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Trump 2016

Yhdysvaltain presidentinvaaleista

USA:ssa on käyty vaalikamppailu, joka vetää vertoja parhaille elokuvien ja tv-sarjojen käsikirjoituksille, ellei jopa ylitä niitä. Todellisuushan on aina tarua ihmeellisempää. Suurin osa on äänestänyt tunteella. Pelätään ja toisaalla halutaan voittaa. Halutaan vahva johtaja, mielellään riippumaton sellainen, jota ei nykypäivän trendit hetkauta.
Tämä on sinänsä hyvä, sillä trendejä tulee ja menee; milloin mikäkin on suosittua. 

Donald Trump. Mies joka voitti systeemin

 Olisiko viimeistään nyt median itsetutkiskelun aika? Mediamanipulointi kääntyi jo Brexitissä itseään vastaan ja nyt sitten jysähti lopullisesti. Ihmiset eivät enää luota mediaan. Se on menettänyt uskottavuutensa liiallisen ja läpinäkyvän puolueellisuutensa johdosta. Ei ole enää olemassa sellaista asiaa kuin puolueeton media. Suomessakin kaikki oli rakennettu Clintonin voiton ja Trumpin demonisoinnin varaan. Vaikka Clinton lapioi koko kampanjan ajan lokaa vähintään samaan tahtiin kuin Trump median ja Obaman totaalisella tuella.

Demokratia 101 - miksi Trump voitti?

Jos lainaisin facebookista kymmenen ensimmäistä Yhdysvaltojen vaaleihin liittyvää kirjoitusta, voisi sen tiivistää seuraavaksi sanapariksi: geneeristä kauhistelua. Jotkut (minä mukaan lukien) veikkasivat Trumpin voittavan, vaikka gallupit ja 2012 vaalit täysin oikein saanut http://fivethirtyeight.com/ veikkasivatkin vahvasti Clintonille voittoa. Scott Adams osasi ennustaa vaalien tulokset täysin oikein ihan esivaalien alusta asti.

Näin yksikertaisesti Trump voi voittaa vaalit

USA:n presidenttivaaleihin on enää 4 päivää ja n. 10 tuntia. Vielä viikko sitten Suomen medioissa oltiin varmoja Clintonin voitosta. Kaikki muuttui viime perjantaina kun FBI johtaja James Comey ilmoitti kongressille, että Clintonin sähköpostiskandaalin tutkimukset jatketaan. Sen jälkeen kisasta on tullut erittäin tiukka. Todellisuudessa kisa oli tiukentumassa jo kauan ennen Comeyn ilmoitusta mutta kieltämättä asia oli kun taivaan lahja Trumpille.

5 ASIAA HILLARY CLINTONISTA

Clintonin skandaaleista on kirjoitettu Suomen medioissa aivan liian vähän. Kuten Amerikassa, Suomen valtamedia on enemmän keskittynyt Trumpin puutteisiin kuin Clintonin, jopa rikollisen toimintaan. Kaikki tietävät tähän mennessä mitä Trump on sanonut ja mitä on hän mahdollisesti tehnyt viimeisen 30 vuoden aikana. Listan seuraavaksi tämän vaalikauden vakavimmat paljastukset Clintonista ja yritän avata vähän taustoja.

 

1. CLINTONIN SÄHKÖPOSTIT

Viikko Donald Trumpin kannattajana käynnistyy!

LISÄYS 22.10: Tämän idean ensimmäinen toteutus on siirretty tuonnemmaksi 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä