Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta USA:n Presidentinvaalit

Kooste vuoden 1980 USA:n presidentinvaalien tapahtumista

1976 Yhdysvaltain äänestäneet kansalaiset olivat valinneet presidentiksi demokraattien James (lempinimi "Jimmy") Carterin. 1977 virkakautensa aloittaneen Carterin kausi oli täynnä taloudellisia ongelmia ja Yhdysvaltojen ulkopoliittisia nöyryytyksiä. Vuoden 1979 loppuun mennessä työttömyys oli noussut sikäläisittäin korkealle ja krooninen korkea inflaatio vaivasi maata. Marraskuun 4. päivänä 1979 Iranin islamilaisen vallankumouksen seurauksena iranilaiset kidnappasivat 52 USA:n kansalaista USA:n Iranin suurlähetystöstä.

Brezhnev lupasi Helsingin ETYK:ssä "kaiken tuen" Fordille 1976 vaaleissa

Puuttuiko Venäjä jollain epäasiallisella tavalla Yhdysvaltain presidentinvaaliin?

Tätä kysymystä selvitellään yhä tihemmässä hämähäkinseitissä Washingtonissa.

Aihetta sivuttiin yllättävänkin vahvasti Punkaharjulla tänään, kun presidentit Niinistö ja Putin pitivät tapaamisensa jälkeen tiedotustilaisuutta.

Vuoden 2016 vaalien osalta epäilykset vaikuttamisyrityksistä ovat vahvat, mutta "savuava ase" puuttuu.

*​

Mutta selvä todiste vierasavusta, sen lupaamisesta, on vuoden 1976 Yhdysvaltain presidentinvaaleista.​

Maailman lehdistö sai ansaitsemansa korvapuustin !

KOKO globaali lehdistö lakeijoineen sai tuntuvan korvapuustin. Luvassa on hervotonta selittelyä, kuten on tapana taholla, joka luulee olevansa lähes aina oikeassa. Donald Trumpin herjaaminen koko vaalikampanjan ajan oli median tapa osoittaa kaikkivoipaisuuttaan politiikan asiantuntijana. Näin tavallisen tallaajan silmin oli jo etukäteen selvää, että mister Donald Trump voittaa Yhdysvaltain presidentinvaalit.

Populismin kahdet kasvot ja imperiumin elinikä

Vapaan maailman johtajaksi valittiin juuri miljoonaperijä ja bisnesmies Donald Trump, joka vastoin oman puolueensakin alkuperäistä tahtoa keräsi yllättävän määrän ääniä usein vihamielisillä ja vähintäänkin populistisilla puheillaan. Tähän väliin kannattaakin tarkastella lähemmin käsitettä nimeltä populismi, joka varsinkin viime vuosina on saanut hyvin negatiivista kaikua taakseen.

Ministerimme muita 'parempi' likinäköala

On vaivaannuttavaa havaita suomalaisessa ministeritason vaalianalyysissa samanlaista likinäköisyyttä ilmiselvien relevanttien tosiasioiden suhteen kuin kuulimme USA:n entisen ulkoministerin suusta tulosten julkistamisen jälkeen eilen. Hillary Clinton kertoi yllättyneensä täysin maansa jakautuneisuudesta ja siten tappiostaan monien Bernie Sandersia kannattaneiden vasemmistolaisten naistenkin äänestettyä mieluummin Trumpia

Leuka pystyyn, ilmastotyö jatkuu

Tänä aamuna Marrakeshin ilmastokokouksessa on ollut yksi puheenaihe ylitse muiden: mitäs hittoa nyt, kun USA:n presidentiksi valittiin henkilö, joka pitää ilmastonmuutosta kiinalaisten markkinointitemppuna ja uhoaa herättävänsä henkiin USA:n hiiliteollisuuden.

Trumpetti soi Suomen medialle

Monet viisaat ovat jo kerinneet kirjoittamaan, mitä hyvää tai huonoa Trumpin ns. yllättävä valinta tuo nyt Suomelle, Euroopalle, Amerikalle ja maailmalle. 

Köyhät kouluttamattomat valkoiset miehet

USA:ssa köyhät kouluttamattomat valkoiset miehet saivat mitä halusivat. Heidän miehestään tulee seuraava USA:n presidentti.  Kansa on puhunut, pulinat pois.

Tämä vaalitulos ei miellytä eliittiä, naisia, punavihreitä, latinoita, eikä afroamerikkalaisia, mutta kaikki eivät voi voittaa.

Seuraavalla vaalikaudella tehdään köyhien kouluttamattomien valkoihisten miesten haluamaa politiikkaa.  

*Amerikasta tehdään taas suuri

*Eurooppa saa selvitä omin neuvoin sotansa Putinin kanssa, miten tahtoo.

Jos Clinton kaatuu, niin tähän lauseeseen: "Rakennamme siltoja, emme muureja!"

Nuo kauniit sanat ovat hyväsydämisyyttä kuvaava vertauskuvallinen klisee kaikissa muissa poliittisissa ja uskonnollisissa konteksteissa, mutta eivät USA:n pressanvaaleissa 2016. Hillary voi syyttää puheenkirjoittajansa loppuun asti harkitsematonta älynväläystä, jos vastapuolen hiljaiset kannattajat provosoituvat niistä lähtemään uurnille ennakoitua merkittävästi sankemmin joukoin.  
 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä