Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Väestönkasvu alueellisesti

Meidän ei tule tukea väestön kasvua vaan saada kasvu pysähtymään!

Meidän ei tule tukea väestön kasvua vaan saada kasvu pysähtymään!

 

Petteri Orpo tässä laittaisi bensaa liekkeihin! Ei ongelmat poistu vain rahaa syytämällä lisää: sehän vain kiihdyttää väestönkasvua.

 

Iltalehti: https://www.iltalehti.fi/politiikka/201807182201080044_pi.shtml

 

 

Ei meidän tule tukea väestöräjähdystä Afrikassa tai muualla missä sitä tapahtuu.

Väestön otollako ratkaisemme maailman ongelmat?

Ihmislaji on lisääntymässä ja täyttämässä maan. 

Pyydän lukijaa katsomaan tarkoin YLE:n Uutisgrafiikkaa maailman eri väestöjen ikärakenteesta ja miettimään hetken, mitä Suomen tai jopa koko EU:n muuttaminen kansainvaelluksen kohteeksi varsinaisesti muuttaa vaelluksen lähtöalueilla. -- YLE-maksun maksajana oletan, että materiaalin tuotantokustannuksiin osallistujana saan käyttää tätä grafiikkaa; jos tekijänoikeudet kieltävät sen, tämä blogi joutaa sitten toki poistaa kokonaan. 

Kasvukolmio

Suomen asutus keskittyy voimakkaasti kasvukolmioon Helsinki Seinäjoki Kuopio Helsinki, eli kolmostien ja viitostien eteläkiilaan. Ainoat kasvupisteet sen kolmion ulkopuolella ovat Oulu ja Turku.

Kolmion keskellä Tampere ja Pirkkala imevät väkeä, kuten myös Hämeenlinna. Suomen väkiluku ei varsinaisesti kasva, muttakasvukiilan väkiluku kasvaa räjähdysmäisesti.

Se on reuna-alueille kova kuolinisku. Asuntojen hinnat putoavat reunoilla ja tiestöön ei enää liikene rahaa, koska liikenteen määrät putoavat korjausrakentamisrajan alapuolelle. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä