Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Veropetos

Outo piirre Panama-keskusteluissa!

Minunkin mielestäni olisi oikein, että suomalaisten varat pidettäisiin kotimaassa. Ymmärtääkseni veroparatiisiyhtiön perustaminen ei suomalaiselle ole laitonta? Vasta siinä vaiheessa, jolloin niistä tulevat tulot jäävät verottajan ulottumattomiin , ollaan rikottu lakia.

Keskustelu Suomessa lähtee kumminkin siitä, että näissä tapauksissa aina on kysymys verojen välttelyssä. Monessa tapauksessa varmaan onkin, sitä lienee turha kiistää. Ainakaan julkisuudessa en ole yhtään tietoa nähnyt, että näin olisi todistetusti tapahtunut. Suomessa oletusta pidetään totuutena, ikävä kyllä.

Väärinymmärretty hallintarekisteri

Hallintarekisteröinnin vapauttaminen ja tehokkaan katumisen malli veropetosten suhteen on synnyttänyt suomalaiseen poliittiseen keskusteluun jälleen yhden pölhöpopulistien ja väärinymmärtäjien trombin, joka lakaisee voimallaan kaiken järjellisen keskustelun tieltään. Mielikuvien maalailu veronkierrolla omaisuutensa ansainneiden riistoporvareiden piilotetusta omaisuudesta ja hallituksen salajuonesta vapauttaa rikkaat rötösherrat rikosvastuusta lietsoo julkisen keskustelun seuraajia ennen näkemättömään kiihkoon, vaikka faktojakin olisi tarjolla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä