Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta AAA- luokitus

Kolmen A:n taikauskoa

Koska tällä portaalilla on satuilu eräällä tavalla kiellettyä, päätin lähteä rohkeasti selvittämään, mikä on kukkupuhetta ja mikä ei.

Yhdysvaltalaisluokittaja Fitch Ratings piti Suomen luottoluokituksen parhaassa mahdollisessa AAA-kerhossa vakain näkymin. Mikäli näitä tällä palstalla viliseviä muutamia voodoo-kansanparantajia on uskominen, niin meillä on sielunvihollinen merrassa jos tuo kirjainyhdistelmä muuttuu. Kiveäkään ei jää kiven päälle.

Luottoluokituksen aleneminen nyt on parasta mitä Suomelle voi tapahtua

Luottoluokituksen aleneminen nyt on parasta mitä Suomelle voi tapahtua

*

Suomi - melkein maailman paras maa

Suomen tuloja ja menoja ei saada tasapainoon, kunta- ja sote-uudistus siirtyy hämärään tulevaisuuteen, ministerit pakenevat Euroopan parlamentiin. Pääministeri Jyrki Katainen palaa tropiikista eikä halua kommentoida, vaan juoksee pakoon journalisteja. Ei näytä aivan lupaavalta.

Mutta kaikesta huolimatta on todella piristävää saada täällä kylmässä ja pimeässä käpristellessä tietää kansainvälisten vertailujen perusteella, miten hyvässä maassa täällä eletään. Meille on kerrottu, että Suomi on säilyttänyt yhtenä tosi harvoista maailman maista AAA-luottoluokituksen.

Kumpi valehtelee: Moody's vai VM?

Valtiovarainministeriö tiedotti keskiviikkoaamuna luottoluokitusyhtiö Moody’s:in vahvistaneen Suomen valtion luottoluokituksen olevan AAA, eli paras mahdollinen. Keskeiset mediat uutisoivat valtiovarainministeriön tiedotteen mitä ilmeisimmin ilman sen kummempaa taustatoimitustyötä, mikä on ihan ymmärrettävää. Kyllä kai ministeriön viralliseen tiedotteeseen pitäisi voida luottaa.

Kuuluuko Suomi nykymenolla enää pitkään AAA –luokkaan ?

Entinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen sanoo  Kokoomusnuori -lehdessä (ss. 8-11), ettei Suomi kuulu nykymenolla AAA -luokkaan .

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä