Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Kerskakulutus

Työ tekijäänsä opettaa, mutta ei aina kiitä.

Kun muutamia vuosia sitten työttömänä mietin, kuinka muuttaa vapaa-aikansa rahaksi, eikä palkkatöitä tuolloin löytynyt, tuli lapsilta saamani oppi arvokkaaksi.

Jokainen lapsiperheen vanhempi tietää tunteen mikä tulee kun lapsen puhelin menee rikki. €-merkit vilisevät silmissä jo ennen kuin edes näkee mitä tällä kertaa on hajonnut. Meillä oli tuolloin kaksi aktiivisesti puhelinta käyttävää lasta, kolmas vielä opetteli.

Etsi siis sielunvihollista tavaroiden vuolaasti liikkuvasta virrasta

Raha ei ole fysikaalinen tosiasia, sillä se on psykologinen, aineeton idea, joka muovaa materiaalista todellisuutta. Raha on mielikuvituksen väline toisiaan tuntemattomien ihmisten välisessä uskomusjärjestelmässä. Kauppiaalle se on puhdasta tietoa ihmisten tarpeista, himoista ja haluista. Tavaran ostaminen ei muuta ihmisen biokemiallista järjestelmää. Siten ihmisen kuvitelmien ei pidä täyttyä, sillä ne eivät täyty koskaan, vaan ne ainoastaan kasvavat ja monipuolistuvat. Myöhemmin tulee hulluus ja veltto ilme useimpien ihmisten kasvoille.

Se kaiken kysymys – miten onnellisuutta mitataan!

Media kirjoittaa hätkähdyttävästi kodin muuttamisesta [1 – kodin tavaroiden muuttamisesta. Suomalaisessa kodissa on keskimäärin 30 – 50 000 esinettä. Entä sinun kodissasi? Niin, nehän ovat tarpeellisia, haluamme omistaa ja helpottaa kaikin tavoin elämäämme. Tuovatko tavara ja raha, millä niitä hankitaan - onnellisuutta?

[1 ~ https://www.hs.fi/koti/art-2000005653935.html -

 

Todelliset syylliset ilmastonmuutoksen takana!

Miksi IPCC on niin varma ihmisen syyllisyydestä ilmastonmuutokseen, ettei edes tarkastele muita vaihtoehtoja.

Fossiilisista polttoaineista tulee hiiltä jonkun verran ilmakehään ja kaikenkaikkiaan ihmisistä johtuvat hiilidioksidipäästöt ovat vain 5 %. Luonnollisista lähteistä tuleva hiilidioksidi on valtavasti suurempi, eli 95 %.

 

kuka tyytyisi vähempään?

Aamulehden sivuilla pohdiskeltiin tänä aamuna, kuinka maalaispoliisien takaisin tulo - niin sanottuina yleispoliiseina lisää jollain tapaa turvallisuuden tunnetta -  alati urbanisoituvassa suomen maassa. Turvallisuuden vene on kuitenkin keikkunut jo pidemmän aikaa, eikä tämä suinkaan ole poliisin, eikä edes niiden "perusjamppojen" syytä, jotka aiheuttavat kylänraitilla pahennusta kiroillen ja rienaten Jumalaa. Ei. Ratkaisu turvallisuuden tunteeseen tuskin löytyy yleispoliiseista, tai peltipoliiseista - tai edes mellakkapoliiseista.

Musta Perjantai: Päivä jolloin Britannia tuli hulluksi

Täällä Britanniassa vietettiin taas päivää jolloin kansakunta tuli kollektiivisesti hulluksi. Väki päätti rynniä ostoskeskuksiin ja aiheutti kaaoksen melkein jokaisessa suuressa kaupungissa Lontoosta Edinburghiin. 

20 000€:n bileet - Lillukanvarsia!

Mediassa on viime päivinä kirjoitettu ahkeraan siitä, miten Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri maksoi johtajansa Olli-Pekka Lehtosen 60-vuotisjuhlat. Päätöksen maksuista teki sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja  Piia Elo (SD) yksinään. Ihmiset ovat syystäkin raivoissaan ja hienoa medialta, että näitä asioita tuodaan esille.

Kapitalismia ja Kapitalismia - sekä kerskakulutusjuhlia.

Samaan aikaan, kun meillä suomessa torutaan oikeistomielisen kansanosan ja kerskakulutuksen lisäämiseen tähtäävän poliittisen siiven puolelta sitä, kuinka julkinen puoli on liian raskas kokonaisuus suomalaisissa olosuhteissa pyöritettäväksi - saamme tietoa maailmalta siitä, kuinka suomalaiset yritysjohtajat ja yritykset pistävät rahojaan veroparatiiseihin. 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä