Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Leikkauspolitiikka

Julkishallinnon leikkaukset palvelevat yksityisiä pääomia

Noin vuosi sitten, jouduin työpaikallani raskaan ja odottamattoman prosessin eteen. Toimin työpaikallani työsuojeluvaltuutettuna ja olin tehnyt kahdesta Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen (vanha työsuojelupiiri) tekemästä työsuojelutarkastuksesta valitukset. Niiden suorittamisessa ei mielestäni ollut noudatettu lakia työsuojelun valvonnasta ja yhteistoiminnasta. Valituksiini ei ensiksi reagoitu mitenkään.

Mitä tase ei kerro: sijoitukset hyvinvointiin ovat säästöjä tulevaisuudessa

 

Olen laman lapsi. Kuulun siihen surullisenkuuluisaan vuonna 1987 syntyneiden joukkoon, josta tehdyn ikäkohorttitutkimuksen tuloksista on puhuttu niin paljon viime vuosina. Ja syystäkin: omista ikätovereistani joka kolmas on joutunut turvautumaan toimeentulotukeen ja joka kymmenes masennuslääkkeisiin. Huomattavan moni meistä (14 %) ei ole peruskoulun jälkeen jatkanut opintojaan.

Omat koirat purivat

 

 

Omat koirat purivat…

Enkä tarkoita nyt omaa puoluetta (sdp) vaan fb ryhmää Joukkovoima ry.

Nyt ymmärrän miksi ”vallankumous” ei onnistu Suomessa! Pienet piirit ilmeisesti tappelee sisällään siitä kuka saa tehdä sen vallankumouksen.

Mutta miten mikään koskaan muuttuisi jos edes niissä ryhmissä, joissa muutosta halutaan, ei anneta olla esillä niiden henkilöiden, jotka ovat ehdolla vaaleissa sitä muutosta tekemään ?!   

Koko Suomi tanssii – kenen pillin mukaan?

Kuulin tänä aamuna radiosta, että ensi vuonna, maamme satavuotisen itsenäisyyden juhlavuonna, on tarkoitus, että koko Suomi tanssii. Nettisivujensa mukaan ”Koko Suomi tanssii 2017 on tanssin ohjelma- ja tapahtumakokonaisuus, johon jokainen voi osallistua. Kampanja tarjoaa tanssillista yhdessä tekemistä kaikille ikään, liikuntakykyyn, kulttuuritaustaan tai sukupuoleen katsomatta”.

Suomi nousee työllä

Suomi ottaa tänä vuonna enemmän velkaa kuin viime vuonna, ja ensi vuonna vieläkin enemmän. Sipilän hallitus on uhonnut pysäyttävänsä velkaantumisen. Tyhjää puhetta. Kokoomuksen johdolla on Suomi velkaantunut ja nykyinen oikeistohallitus vain kasvattaa velkaa — vimmatusta leikkaamisesta huolimatta.

Kannustinloukuista

Työttömien ja muiden tulonsiirtojen varassa elävien ihmisten epäinhimillistäminen tuntuu olevan ajankuvaa parhaimmillaan. Työttömille tarjotaan keppiä porkkanan sijasta, koska työllistyminen on vallitsevan ideologian mukaan aina kiinni työttömän laiskuudesta, ei niinkään työpaikkojen vähyydestä. Lapsiperheitä ja varsinkin yksinhuoltajia haukutaan sosiaalipummeiksi. Suuri osa työssäkäyvistäkin elää köyhyysrajan tuntumassa ja joutuu raskaan työn lisäksi hakemaan sekä asumis-, että toimeentulotukea taatakseen edes vähimmäiselintasonsa.

Koulutusleikkauksista A2-illan jälkimainingeissa

YLE:llä 18.4. lähetetty A2-ilta kutsui jälleen sekalaisen joukon ihmisiä studioonsa vaihtamaan näkemyksiään. Keskustelu soljui paikoitellen jopa hyvässä hengessä, mikä on paljon sanottu kun muistelee aiempia vastaavia iltoja. Lähetyksen loppupuolella keskustelun aiheeksi nousi kuitenkin koulutusleikkaukset ja tunnelma alkoi lämmetä.   

Opintotuki,byrokratia ja leikkaukset.

Eduskunta keskusteli eilen kiivaasti opintotuen leikkauksesta. Inspiroiduin kirjoittamaan!

 

Leikkausten luomista innovaatioista - eli ovatko ideat ilmaisia?

"Innovaatio" ja "innovatiivisuus" ovat sanoja joita on ylikäytetty melko ankarasti. Niillä on kuitenkin merkitystä kilpailukyvylle. Ja tällä on varmasti vaikutusta kun mietitään vaikka sitä miten yliopisto-opetuksesta leikkaaminen tulee vaikuttamaan. ; Yliopistojen leikkauksia on ajettu perinteisellä anti-intellektuaalilla linjalla. Siinä asenneilmapiirissä jossa puhutaan "päivystävistä dosenteista". (Ja muista vastaavista.)

Hallituksen, sinun jumalasi, kymmenen käskyä

Ollaanpas nyt sitten ihan rehellisiä. Stubb valehteli. Stubb teki sen sanan mukaisesti, mitä ei eduskunnassa saa sanoa. Mutta siitä minun ei tarvitse paljon kertoa. Turhaahan se olisi, kun nettiZysset iskisivät heti päälle kertoen, että "Ministeri kertoi vahingossa virheellistä tietoa".

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä