Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Transparency International

Australia-päivänä katse korruptoitumattomiin demokratioihin

# Tässä matoisessa, tyrannien ja muutaman monimiljardöörin hallitsemassa, ökyilyn ja korruption mädättämässä maailmassa on sentään muutama jossakin määrin siedettävä valtio. Niitä voisi hiukan liioitellen nimittää jopa sivistyneiksi demokratioiksi. Voin tyytyväisenä kertoa, että Suomi on yksi näistä valtioista. Ne muut ovat Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Kanada, Uusi-Seelanti – ja 26. tammikuuta kansallispäiväänsä viettävä Australia. Siinä ne kahdeksan maailman valiota ovat. Enempää en todellakaan keksi.

Käsitys korruptiosta vuonna 2014

Transparency International (TI) on julkaissut tänään Corruption Perception Index'in vuodelta 2014. Indeksi mittaa käsitystä julkisen sektorin korruption määrästä. 175 valtiosta tehty tutkimus antaa surullisen kuvan maailman läpinäkyvyyden tilasta: Yksikään maa ei ole täydellinen (100 pistettä), ja yli kaksi kolmasosaa valtioista saa alle 50 pistettä. 

Onnea harvinaisen luotettavien poliisien maalle!

Suomen huumepoliisin päällikkö on vangittuna lahjuksien otosta ja suhteista alan alamaailmaan ja mafiaan. Siitä kertovat lehdet päivittäin isoilla otsikoilla. Miten tällainen maa voidaan valita maailman kolmanneksi vähiten korruptoituneeksi? Edellämme ovat vain Tanska ja Uusi-Seelanti, Suomen tasolla Ruotsi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä