Daniel Sazonov

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskunnan arvot

Ensi eduskuntavaaleihin tarvitaan nuorisojytky

Hartaana toiveenani on, että ensi eduskuntavaaleissa nähtäisiin Suomessa nuorisojytky, missä nuoret kävisivät sankoin joukon äänestämässä. Menneen hallituskauden toimet koulutuslupauksen pettämisineen sekä ilmastokysymykset voisivat parhaimmillaan aikaansaada tämän kehityksen. Jo pitkään nuorten matala äänestysprosentti sekä myös äänestämisen painottuminen sosiaalisen aseman mukaan on saanut aikaan merkittävän vinouman edustuksellisessa demokratiassa.

Britanniassa nuorisojytky toteutui vuoden 2017 parlamenttivaaleissa

Me stepfordilaiset

Stepfordin naiset on alun perin yhdysvaltalaisen Ira Levinin kirjoittama satiirinen romaani tuon nimisestä keskiluokkaisesta kaupungista, jossa kaikki naiset pitivät kuuliaisesti huolta ulkonäöstään, perheistään ja kodeistaan sekä palvoivat aviomiehiään. Mutta ennen kaikkea he kieltäytyivät systemaattisesti näkemästä ja tunnustamasta sitä pahaa, jonka varaan heidän yhteisönsä näennäisen onnellinen elämä rakentui. Suomi on Immos-kohun taaksejättämisen myötä muuttumassa hyvää vauhtia juuri tällaiseksi yhteiskunnaksi.

 Ensimmäinen näytös

Pyörivä kivi ei sammaloidu

Postaan puheenvuoroon alkuun vanhat blogitekstini vuodatuksesta.

 

Se pyörii.... Se pyörii

Postaan puheenvuoroon alkuun vanhat blogitekstini vuodatuksesta.

 

Huomenna....

kun saan uuden koneen..
kun pääsen parempaan duuniin..
kun saan lisää liksaa..
kun saan haluamani naisen/miehen..
kun kaikki maailman ihmiset pysähtyisivät ajattelemaan tätä hulluutta...
kun kotiteatterijärjestelmäni on entistä ehompi..
kun linux hallitsee maailman koneita...
kun saan lottovoiton..
kun jeesus tulee...

Tuo kaikki siis joidenkin mielestä huomenna, kun on se parempi päivä.. Entä tämä päivä, miksi se jää huomisen varjoon??

Vanhustenhoito palaamassa 1800 -luvun huutolaisaikaan

Tämän päivän yksi suurimmista häpeäpilkuista suomalaisessa yhteiskunnassa on vähävaraisista vanhuksista huolehtiminen.

Pelkästään raha on tullut yhteiskunnassa hallitsevaksi. Jos jollakin rahaa ei ole, hänestä tulee toisen luokan kansalainen. Hän ei enää tuota juuri mitään, ei kenties käy äänestämässäkään. Hänestä tulee kuluerä.

Sivistysvaltion kuuluu kuitenkin pitää huolta jokaisesta kansalaisestaan, varallisuuteen katsomatta. Vielä muutama vuosi sitten lähes jokainen meistä katsoi Suomen täyttävän hyvinvointi- ja sivistysvaltion kriteerit.

Kirkon rahoitussuunnitelma ja yhteiskunnalliset arvot

Janne J. M. Muhonen kauhisteli kirkon rahoitussuunnitelmia omassa blogissaan. Rahoitussuunnitelman mukaisesti valtionvarainministeriön työryhmä esitti, että kirkolle yhteisövero-osuus maksettaisiin verotuksen kautta. Tätä esitystä myös kirkko puoltaa. Summa on kokonaisuudessaan reilu 100 miljoonaa euroa. Nyt Muhonen epäilee, että:

Ne arvot

Yle selvitti millaiset aiheet jakavat ja yhdistävät suomalaisia. En niele noin vain joitakin kyselytuloksia. Yksi tuloksista on, että "Suurin osa suomalaisista uskoo nykymuotoisten sosiaalitukien passivoivan ihmisiä. Mielipide pysyy vankkana läpi useimpien tuloluokkien. " 56 prosenttia suomalaisista on tuota mieltä!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä